Reisuitrusting Reizen met kinderen

De ideale slaapplek voor je kroost: Een Travel-Cot


De slaapplek van je kind, thuis is dit vaak een veilig plekje om in weg te dromen. Als je op reis gaat met kleine kinderen is die plek onbekend en het daarom niet gek dat je je zorgen maakt over de slaapplek. ‘Zouden ze wel een ledikantje hebben? Zou mijn kind wel in dit bedje slapen?’  Dit zijn vragen waar wij ons gelukkig niet (meer) druk om maken dankzij het gebruik van een soort pop-up reisbedje. Lees in deze blog onze ervaring met deze zogenaamde Travel-Cot’s.
 

 

Licht gewicht en gemakkelijk op te zetten

Een wat? Een Travel-Cot. Wij hebben er momenteel twee in gebruik van het merk Deryan; De babyvariant die gebruikt kan worden tot 2,5 jaar en de peutervariant die gebruikt kan worden tot 4 jaar. De bedjes zijn een soort tentjes die heel gemakkelijk op te zetten zijn – je rits de zak open, haalt de elastiek eraf en het staat – en na enige oefening ook gemakkelijk zijn op te vouwen.  Ze zijn lichtgewicht dus gemakkelijk mee te nemen op reis. Wij binden ze vaak aan de voorkant van onze backpack vast voordat we deze in de beschermhoezen opbergen. Zo kunnen ze beide als 1 bagagestuk op de band mee. 

 

Elke nacht in hetzelfde bedje

Tijdens het rondreizen slapen wij vaak op veel verschillende plekken. Zelf is dit goed vol te houden, maar voor kinderen kan dit lastig zijn. Telkens wennen aan een nieuwe omgeving, andere kamer en een vreemd bed. Een Deryan Travel-Cot is ideaal om te gebruiken omdat het echt het eigen plekje van je kind is. Je kan je kindje thuis al paar nachten laten wennen aan het bedje waardoor het op reis snel vertrouwd voelt. Wij namen ook voor beide een eigen dekentje mee zodat het bedje zelfs elke nacht vertrouwd ruikt. 

Meteen safe voor muggen en ander ongedierte

Tijdens het reizen, vooral in tropische landen, geeft het rust dat je kindje in de Travel-Cot veilig achter een muggennet ligt. Mocht er een tropische muggenziekte zijn, dan is het natuurlijk toch slim ook andere voorzorgsmaatregelen hiervoor te gebruiken, maar het idee dat je kindje een stuk minder kans heeft om gestoken te worden dankzij een veilig muggennet over hem of haar heen is fijn. 

 

Handig tijdens een dagtrip/logeerpartijtjes

Naast het gebruik op je slaapplek is een Travel-Cot ook geschikt om tijdens je reis mee te nemen tijdens dagtrips. Dan kan het functioneren als pop-up box op een mooie picknickplek en het is ook ideaal voor het middagslaapje op het strand bijvoorbeeld. Ook als je ergens gaat logeren samen met je baby of peuter, is het gebruik van een Travel-Cot ideaal. 

 

 

Dus ga je backpacken met je baby, verblijf je een aantal dagen op de camping of ben je een dag aan het ontspannen op het strand, een Travel-Cot is ideaal om bij je te hebben. Dankzij een Travel-Cot kun je dat veilige plekje om weg te dromen, de slaapplek van je kind thuis, ook buitenshuis creëren! 

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Waarom zitten als je kunt hangen – Tropilex

Middagdutjes en tijdzones met kinderen

Glamping met het gezin

Mayrhofen, Tirol: Oostenrijk in de zomer

Laat een reactie achter

*