Nederland

Stedentrip naar Dordrecht en omstreken


Naast de verre reizen die we maken, proberen we ook minimaal een keer per jaar een nieuwe stad in eigen land te ontdekken. Want hoewel Nederland een klein land is, heeft het vele mooie en bijzondere plekken te bieden en daarbij is het de moeite waard om verder te kijken dan Amsterdam of de standaard toeristische trekpleisters. Veel minder bekend, maar echt de moeite waard, is een bezoek aan het prachtige Dordrecht. We brachten een bezoek van drie dagen aan “Dordt”, zoals de inwoners de stad noemen, waarin we zowel de oude binnenstad bezochten als enkele bijzondere plekken in de omgeving. Een heerlijke minivakantie in eigen land waarvan we graag de hoogtepunten met je delen.    

 

Dordrecht ontdekken met gids

Wanneer we een nieuwe stad bezoeken kijken we altijd of er een stadswandeling wordt aangeboden. Een stadswandeling is wat ons betreft namelijk de ideale manier voor een eerste kennismaking met een stad. Zo ook in Dordrecht. De lokale VVV biedt hier een erg interessante wandeltour aan van ongeveer 1,5 uur waarin een gids je voor slechts €5,- de mooiste plekjes van de historische binnenstad laat zien. De stadswandeling in Dordrecht vindt plaats aan het einde van de ochtend zodat je daarna de stad in je eigen tempo kan ontdekken. Dordrecht is erg leuk om doorheen te slenteren dus neem er ook zeker de tijd voor!


Wandelen in de Biesbosch

Wandelen, wij houden er van! Niet alleen in de stad, maar vooral in de natuur. Dit kan ook uitstekend in de omgeving van Dordrecht waar je je op een half uurtje rijden van Het Biesbosch Museum Eiland bevindt. Dit is het vertrekpunt voor een aantal prachtige wandelingen door Natuur Park De Biesbosch. Je vindt er wandeltochten van 2 tot zelfs 33 kilometer. Deze brengen je door het waterrijke natuurgebied waar je kunt genieten van de bijzondere omgeving en vele vogels. Wil je de Biesbosch juist vanaf het water ontdekken, dan kan dat ook! Er zijn verschillende rondvaarten die vanaf het Museum Eiland vertrekken of je kan in de buurt een kano huren en zelf door het natuurpark peddelen.

 

Molens kijken bij Kinderdijk

Vlakbij Dordrecht ligt een van de negen door Unesco erkende werelderfgoederen in Nederland, Kinderdijk. Een prachtige plek, met een Nederlands landschap als van een schilderij. Er alleen al doorheen fietsen of wandelen is genoeg om te zien hoe bijzonder deze plek is, want hoewel het een typisch Nederlands beeld is, is dit toch niet iets dat je overal ziet. Wat ons betreft zou dan ook iedere Nederlander minstens een keer bij Kinderdijk moeten zijn geweest, kortom een bezoekje mag niet ontbreken als je in de buurt bent.De imposante Maeslantkering bezoeken

In Nederland een wereldwonder zien? Het kan! De Maeslantkering is namelijk een van de Zeven Wereldwonderen van de Moderne Wereld. En ben je in Dordrecht dan bevind je je niet ver van dit bijzondere bouwwerk. De Maeslantkering is onderdeel van de Deltawerken en daarmee dus een van de onderdelen die ons land beschermt tegen de zee. Je kan de kering zelf bekijken door een bezoek te brengen aan het Keringhuis bij Hoek van Holland, ongeveer 45 minuten rijden vanaf Dordrecht. Een absolute aanrader want hier leer je in korte tijd meer over de Maeslantkering en kan je deze zelfs van dichtbij bekijken. Combineer het direct met een bezoekje aan de zee en je hebt een erg leuke middagprogramma in het vooruitzicht!

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

Laat een reactie achter

*